برای ورود به دنیای شبکه شما حتما باید تفاوت بین مودم و روتر را بشناسید و بدانید که برای کار خود به کدام نیاز خواهید داشت.
در ادامه با سایناسرور همراه باشید تا فرق مودم و روتر را با هم بررسی کنیم.
در این مقاله میخوانید:
مسیر یاب یا روتر یک دستگاه به شدت مهم داخل شبکه میباشد که از نظر ظاهری مشابه همان مودم هست اما در عملکرد بسیار متفاوت نسبت به مودم عمل میکند.
معمولا تعداد پورت های لن ۲ الی ۴ پورت میباشد که میتواند در لحظه بین ۱۰ مگ تا ۱۰ گیگ و به تازگی به ۲۰ گیگ دیتا جابه جا کند.
به طور خلاصه، روتر یک دستگاه است که کمک میکند دستگاههای مختلف (کامپیوتر، موبایل، تبلت و…) بتوانند به همدیگر و به اینترنت متصل شوند و اطلاعات را رد و بدل کنند.
هدایت ترافیک دادهها (Routing): مهمترین وظیفه روتر این است که دادهها را بین شبکههای مختلف هدایت کند. روتر تعیین میکند که بستههای داده (پکتها) از کدام مسیر به مقصدشان برسند. این کار با استفاده از جداول مسیریابی (Routing Tables) انجام میشود که در آنها مسیرهای مختلف به مقصدهای مختلف ذخیره شده است.
اتصال شبکههای مختلف (Network Interconnection): روترها میتوانند شبکههای مختلف (مثل شبکههای خانگی، شرکتها، و اینترنت) را به هم متصل کنند. این اتصال به کاربران امکان میدهد که با دستگاههای مختلف در شبکههای متفاوت ارتباط برقرار کنند.
تقسیمبندی و مدیریت شبکه (Subnetting): روترها میتوانند شبکههای بزرگ را به شبکههای کوچکتر و مدیریتشده تقسیم کنند. این تقسیمبندی به بهبود امنیت و کارایی شبکه کمک میکند.
امنیت شبکه (Network Security): روترها معمولاً امکاناتی برای تأمین امنیت شبکه دارند، مثل فایروال (Firewall) که میتواند ترافیک ناخواسته را مسدود کند و از حملات سایبری جلوگیری کند.
ترجمه آدرسهای شبکه (Network Address Translation – NAT): بسیاری از روترها از NAT استفاده میکنند تا آدرسهای IP خصوصی داخل شبکه را به آدرسهای IP عمومی تبدیل کنند. این کار به صرفهجویی در استفاده از آدرسهای IP کمک میکند و همچنین میتواند به افزایش امنیت شبکه کمک کند.
کنترل پهنای باند (Bandwidth Management): روترها میتوانند پهنای باند را مدیریت و ترافیک شبکه را اولویتبندی کنند تا اطمینان حاصل شود که برنامههای مهمتر به اندازه کافی پهنای باند دارند.
اما در نهایت یکی از اصلی ترین دلایل انتخاب روتر در شکبه امکاناتی هست که یک روتر به مصرف کننده اینترنت میدهد. مثل ساپورت انواع پروتکل ها، روتینگ ها، مارک کردن ها و …
بی شک زمانی که اسم روتر رو میشنویم از دو غول این داستان یعنی میکروتیک و سیسکو زیاد میشنویم.
میکروتیک با توجه به امکاناتی و از اون مهم تر سیستم عامل کاربر پسند تری که دارد مورد توجه بیشتری قرار میگرید.
مخصوصا این امکان را دارد تا به سرور مجازی میکروتیک متصل شود و ترافیک را به سمت آن هدایت کند.
همچنین کانفیگ( تنظیم کردن میکروتیک ) به نسبت سیسکو مقداری ساده تر میباشد.
برای مدل خانگی پیشنهاد ما استفاده کردن از مدل های زیر میباشد.
۱- Hap Lite
۲- hap ax3
۳- hAP ax lite LTE6
۴- RB951Ui-2HnD
۵- hap ax2
۶- hap ac2
برای دیدن مدل های مختلف و تفاوت های آنها پیشنهاد میکنم به این لینک سر بزنید.
توجه: برخی از روتر ها امکان برقراری ارتباط از طریق سیمکارت را نیز دارند که میکروتیک نیز چند مدل مناسب برای این کار دارد. این یعنی برای اتصال به اینترنت دیگر نیاز به مودم های ADSL و … نیست.
مودم (مودولاتور-دمودولاتور) دستگاهی است که برای اتصال به اینترنت استفاده میشود.
کار اصلی مودم تبدیل سیگنالهای دیجیتال از کامپیوتر یا دستگاههای دیگر به سیگنالهای آنالوگ برای انتقال از طریق خطوط تلفن، کابل یا فیبر نوری و بالعکس است.
به زبان سادهتر، مودم واسطهای است که دادههای اینترنت را به دستگاه شما میآورد و دادههای شما را به اینترنت میفرستد.
مودمها معمولاً به روتر وصل میشوند تا بتوانند اینترنت را بین چندین دستگاه در یک شبکه به اشتراک بگذارند.
نکته: همان طور که گفته شد معمولا مودم ها به دلیل سیستم عامل ساده ای که دارند تمامی امکانات شبکه ای ما را پوشش نمیدهند و بهتر است برای دسترسی بیشتر از سیستم عامل های قوی تر مانند میکروتیک در روتر های میکروتیک استفاده نمایید.
وظیفه اصلی مودم همان طور که به شکل خلاصه بیان شد تبدیل کردن سیگنال های مخابراتی به اینترنت میباشد که روتر نمیتواند این کار را انجام دهد.
مودم با ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) ارتباط برقرار میکند تا اتصال به اینترنت را فراهم کند. این ارتباط میتواند از طریق خطوط تلفن (DSL)، کابل تلویزیون، فیبر نوری یا ارتباطات بیسیم باشد.
البته باید به این مورد توجه کردم برخی از مودم ها قابلیت های فراوانی دارند اما باز هم به تکمیلی سیستم عامل RouterOs میکروتیک نیستند.
در انتخاب بهترین مودمهای ADSL با قیمت مناسب، چندین مدل وجود دارند که با توجه به نیازها و بودجه شما میتوانند مناسب باشند. در اینجا چند نمونه از مودمهای ADSL با کیفیت و قیمت مناسب معرفی شدهاند:
TP-Link TD-W8961N
D-Link DSL-2740U
TP-Link Archer D2
Asus DSL-N16
و خیلی دیگر از مدل های موجود در بازار
اگر قصد خرید روتر میکروتیک یا هر روتر دیگری هم دارید دیگر نیاز نیست هزینه بالایی بابت مودم ADSL پرداخت کنید همین که یک مودم ساده داشته باشید و اینترنت را به روتر منتقل کنید کفایت میکند.
مثلا در روتر HAP Lite میکروتیک کافی هست شما یک مودم ساده ADSL داشته باشید که اینترنت را از ISP دریافت کند. و توسط کابل LAN یک کابل به روتر وصل کنید تا اینترنت داخل روتر میکروتیک منتقل شود.
حالا میتوانید هر کاری که میخواهید و هر کانفیگی که مدنظر هست روی روتر انجام دهید و اینترنت را توسط WIFI روتر و یا LAN روتر دریافت کنید.
نوشتن دیدگاه و امتیاز شما، برای ما مهم هست. اون رو با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
آخرین مقالات آموزشی سایناسرور
روتر hAP ax³ یکی از بهترین انتخابها برای خانهها و شرکتهای کوچک است. در ادامه بررسی میکنیم که چرا باید این روتر ارزشمند میکروتیک را خریداری کنیم. همچنین میتوانید مشخصات کامل این روتر را در سایت میکروتیک بررسی کنید. سیستم […]
امروزه با گسترش فعالیتهای آنلاین و نیاز روزافزون به امنیت و پایداری در اتصال به اینترنت، مفهوم “آی پی ثابت” بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. آی پی ثابت به معنی یک آدرس آی پی اختصاصی است که به […]
اگر شما در حوزه ارز دیجیتال و ترید فعالیت دارید، حتما دغدغه اصلی شما این هست که بهترین آی پی ثابت برای ترید باید چه ویژگی هایی داشته باشد.با سایناسرور در ادامه همراه باشید تا ۰ تا ۱۰۰ خرید آی […]