در ابتدا بهتر از تفاوت بین نسخه معمولی RouterOs Mikrotik و نسخه CHR را بدانیم در ادامه با سایناسرور همراه باشید تا بررسی کاملی در این رابطه با هم داشته باشیم.
در این مقاله میخوانید:
Cloud Hosted Router یا به اختصار CHR، یک نسخه مجازی از سیستم عامل محبوب میکروتیک هست.
که طراحی شده تا در محیط های مجازی سازی شده مثل Vmware, Kvm, Hyper-v و دیگر مجازی سازها به خوبی کار کند.
نسخه CHR میکروتیک بیشترین هماهنگی برای پیاده سازی روی سرورهای ابری و همچنین سرور مجازی میکروتیک را دارد.
به عنوان یک پیشرو در عرصه شبکه و فناوری اطلاعات، شرکت MikroTik تاکنون نسخههای مختلفی از سیستم عامل RouterOS خود را منتشر کرده است. در اینجا به برخی از نسخههای مهم MikroTik اشاره میشود:
این نسخهها از ابتدای تأسیس MikroTik در دهه ۱۹۹۰ تا حدود ۲۰۰۲ مورد استفاده قرار گرفت.
این دوره نسخهها از حدود سال ۲۰۰۲ تا سال ۲۰۰۹ به کاربران ارائه شدند و با اضافه شدن ویژگیها و بهبودهای گسترده شناخته میشوند.
این دوره حدود سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ ادامه یافت و با بهبودهای امنیتی و پشتیبانی از تجهیزات جدید، جلب توجه کاربران را جلب کرد.
یکی از نسخههای مهم و پرکاربرد MikroTik که از سال ۲۰۱۳ شروع شد و تاکنون ادامه دارد. این نسخهها با ارتقاء کارایی و اضافه کردن ویژگیهای پیشرفته، جایگاه برجستهای در بازار به دست آوردهاند.
آخرین نسخه معرفی شده تا زمان اطلاعات من در ۲۰۲۲ است. این نسخه با ارائه ویژگیهای جدید و بهبودهای عملکردی، به کاربران امکانات بیشتری را فراهم میکند.
هر یک از این نسخهها دارای ویژگیها و بهبودهای خاص خود میباشند که به تطور مداوم توسط MikroTik بهروزرسانی و ارتقاء مییابند. استفاده از آخرین نسخه باعث افزایش امنیت، بهینهسازی کارایی، و اضافه شدن ویژگیهای جدید میشود.
ما در این مقاله به نسخه های خانگی و اداری و … کاری نداریم و فقط نسخه های قابل نصب روی سرور مجازی و ابری رو بررسی میکنیم. پس در ادامه با تفاوت های نسخه X86 و CHR میکروتیک آشنا خواهید شد.
نسخههای CHR و x86 از سیستمعامل میکروتیک هر دو برای استفاده در سختافزارهای غیر از دستگاههای سختافزاری میکروتیک ایجاد شدهاند. اما تفاوتهای چشمگیری بین این دو وجود دارد که بر اساس معماری و کاربرد آنها میباشد. در اینجا به چند تفاوت کلیدی میان این دو نسخه اشاره میکنیم:
در نهایت، انتخاب بین این دو نسخه بستگی به نیازهای کسبوکار، محیط اجرا، و بودجه موجود دارد. اگر به دنبال انعطافپذیری و قابلیت گسترش در محیطهای مجازی هستید، CHR گزینهای ایدئال است. در صورتی که قصد دارید روی سختافزار مخصوص خود یک روتر قدرتمند راهاندازی کنید، نسخه x86 میتواند گزینه مناسبی باشد.
نوشتن دیدگاه و امتیاز شما، برای ما مهم هست. اون رو با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
آخرین مقالات آموزشی سایناسرور
روتر hAP ax³ یکی از بهترین انتخابها برای خانهها و شرکتهای کوچک است. در ادامه بررسی میکنیم که چرا باید این روتر ارزشمند میکروتیک را خریداری کنیم. همچنین میتوانید مشخصات کامل این روتر را در سایت میکروتیک بررسی کنید. سیستم […]
امروزه با گسترش فعالیتهای آنلاین و نیاز روزافزون به امنیت و پایداری در اتصال به اینترنت، مفهوم “آی پی ثابت” بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. آی پی ثابت به معنی یک آدرس آی پی اختصاصی است که به […]
اگر شما در حوزه ارز دیجیتال و ترید فعالیت دارید، حتما دغدغه اصلی شما این هست که بهترین آی پی ثابت برای ترید باید چه ویژگی هایی داشته باشد.با سایناسرور در ادامه همراه باشید تا ۰ تا ۱۰۰ خرید آی […]